Боби Михайлов проговори: Знам, че съм недолюбван, но нямам вина за издънките на футболистите

Не съм подал оставка заради премиера, това беше мое лично решение

Борислав Михайлов

Борислав Михайлов

За първи път след сътресенията, които разтресоха спорта ни в последната седмица пред медиите проговори Борислав Михайлов. Президентът на родния футбол коментира своята оставка, както и мотивите непосредствено преди днешното заседание на Изпълкома. 

Михайлов заяви, че организационно и финансово, родният футбол никога не е бил по-добре. Той също така на няколко пъти повтори, че не носи абсолютно никаква вина за спортно-техническите издънки на тима.

Управлявалият 14 години президент също така отклоняваше въпросите, дали оставката му е дошла само и единствено заради призива на Бойко Борисов. Вместо това се защити, като изтъкна, че не е обичан в България, а трябва да е точно обратното заради всичко, което бил направил.

"В България никой не харесва успелите, а аз съм именно такъв. Не съм се отказал заради виковете "оставка". Те може да са насочени към мен, може и към треньора. Към мен са насочени скандиранията "Боби Михайлов, п*****т" - това показва, че съм недолюбван. Може би не ме харесват, защото правилата се спазват."

По неговите думи 14 години са доста дълго време и той отдавна се е замислял, че може и да е омръзнал на хората, въпреки подкрепата на футбола.

"Напоследък се случиха много неща, имаше и много напрежение около футболния съюз, не че аз имах вина, но реших, че е време да подам оставка. 
Аз за загубата с 0:6 вина нямам, докато бях вратар никой не ми е вкарвал 6 гола. Повтарям, че за слабите резултати нямам абсолютно никаква вина. Просто идва момент, в който на човек му писва", подчерта Михайлов и добави, че не вярно, че не е искал да подава оставка, тъй като това е било неговото първоначално решение.

Това, че Бойко Борисов ми е поискал оставката, не е обвързано с темата на разговор. Прочетох изказването на премиера на сутринта, но моето решение няма нищо общо с това. Не съм променял решението си през деня.

За огромно учудване на мнозина Михайлов изтъкна още, че футболът никога не е бил в по-добро състояние - управленски и финансово. А в чисто спортно-техническо отношение никой не може да търсете в него вината. Играчите от клубовете като дойдат тук, не могат за една седмица да се научат да играят.

Борислав Михайлов изрази увереност, че в България "черно тото" няма. Който не вярва, нека докаже противното.

Не съм длъжен да се обяснявам на никого. Нося отговорност само и единствено към тези около 600 делегати, които ме избраха за президент. Не зная какво следва оттук нататък за БФС. Има Изпълком, те ще решат. Може би грешката ми беше, че търпях прекалено много, бях прекалено добър с всички.

На заседанието днес се очаква да бъде посочен заместникът му. Фаворит е първият вицепрезидент Йордан Лечков, който от своя страна ще задвижи процедурата по подготовка на извънреден конгрес за избор на постоянен нов шеф на БФС.