Борисов: Ще извадим Джи Пи груп от проектите с европейско и държавно финансиране

Няма да се занимавам всеки ден с това, кой бърка асфалта!

Бойко Борисов

Бойко Борисов

Министър-председателят Бойко Борисов провери заедно с кмета на Пловдив Иван Тотев как вървят ремонтните дейности на пътя Пловдив – Асеновград.

"Проектите трябва да са готови, защото в момента това е най-важното", заяви премиерът. "Издал съм заповед на Глосов (председателят на УС на АПИ – б. р.) да проверява навсякъде за качеството. Фирмите, които не спазват разпоредби или са в нарушение, няма да участват в конкурси. Няма да се занимавам всеки ден с това кой бърка асфалта", заяви Борисов по време на инспекцията.

"Трасето е почти готово, така че създайте временна организация на движението и продължавайте нататък по проекта", каза още Борисов. 

"Единствените ми претенции към строителните компании са били качество и срок на изпълнение. Затова съм възложил на шефа на АПИ Светослав Глосов, спазвайки закона, да намери форми още днес да извади "Джи Пи груп" от проектите с европейско или държавно финансиране", каза по-рано премиерът в мулдавския манастир "Св. Петка". 

Заедно с пловдивския владика Николай той посети светата обител. Ето какво написа премиера на страницата си във фейсбук: "Посетих Мулдавския манастир „Св. Петка” до Асеновград. През 2010-а година пожар изпепели цялото източното крило и част от северното. Министерски съвет отпусна 515 000 лева за възстановяването на изгорелите манастирски сгради. Тук е било едно от най-сигурните убежища на Апостола на свободата - Васил Левски, чийто барелеф е поставен пред входа на манастира".

borisov_plovdiv1.jpg