Борисов в Перник: Сега професорът Гечев, като гледа, си вика: "Горанов му стъпи на шията"

Премиерът, финансовият министър и Нанков инспектират новите ВиК тръби

Борисов в Перник

Борисов в Перник

Премиерът Бойко Борисов и кметът на Перник Станислав Владимиров са на инспекция на новите ВиК тръби в Перник. Двамата разгледаха трасето по полагането на новите съоръжения в града. С министър-председателя са финансовият министър Владислав Горанов и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков.

,,75% са загубите на ВиК-Перник. С промените се надявам да ги свалим на 45%”, заяви кметът на Перник. По думите му нощният режим на водата в Перник се запазва засега, за да няма щети.

„В България горе-долу половината загуби са от стари тръби, другата – от кражби”, коментира Николай Нанков. ,,Много хейт имаше, но ако някой си мисли, че водата се носи на ръка... Това е уникално съоръжение'', допълни Нанков.

,,Отстрани, като даваш акъл, е по-лесно винаги", коментира Борисов. ,,Навремето, като бях в Банкя, мъжете се бяха събрали, изкопаха си водопровод'', разказа министър-председателят, след като кметът на Перник обясни, че 80 на сто от ВиК в квартала ще бъде подменен и че аварии се случват, тъй като водопроводите са правени от самите стопани.

,,Водопроводът от Белмекен не е правил аварии. Много фалшиви новини се създадоха от този водопровод, но той дава вода за 30 хиляди души'', посочи Станислав Владимиров.

,,За един месец докарахме 300 хиляди литра вода'', припомни Борисов и коментира слуховете за обтегнатите отношения между него и Горанов.

"Горанов, сега професорът Гечев, като ни гледа, си вика: "Борисов е станал шофьор на Горанов." Казва си: "Горанов му стъпи на шията и сега му е охрана от НСО и го вози". Чакай, че не е хубаво да се закачаме с НСО", пошегува се още Борисов.