Борисов към Волфганг Шойбле: България отдава приоритетно място на граничната сигурност

Бойко Борисов и Волфганг Шойбле

Бойко Борисов и Волфганг Шойбле

Пред председателя на германския Бундестаг Волфганг Шойбле изтъкнах приоритетното място, което България отдава на граничната сигурност.

Това написа на личната си страница във Фейсбук премиерът Бойко Борисов, който взима участие в Мюнхенската конференция по сигурността. Ето какво още сподели той:

"Миграционният поток е нула, взели сме всички необходими мерки за изпълнението на ангажимента си по опазването на външната граница на ЕС. С Германия имаме отлично сътрудничество в редица сектори, а правителството продължава да работи за разширяването на присъствието на български продукти на германския пазар, както и обратното".

Освен с Волфганг Шойбле премиерът разговаря и с бившия катарски премиер Хамад бин Джасем Ал Тани. "Оценявам прагматичния подход в двустранните отношения между България и Катар. Това заявих по време разговора ми с бившия катарски премиер Хамад бин Джасем Ал Тани в рамките на Munich Security Conference. Сигурен съм, че България и Катар разполагат с потенциал да си поставят по-амбициозни задачи в сферата на инвестициите", написа Борисов.

Бойко Борисов разговаря и с арменския президент. "С президента на Армения Армен Саркисян се договорихме да задълбочим разширяването на икономическите ни отношения в секторите транспорт, туризъм, софтуерни и високи технологии, търговия и инвестиции. Необходимо е да окуражим нашия бизнес за по-активни контакти, което ще допринесе за по-голяма свързаност между двете страни. Приятелството между двата народа трябва да продължи да бъде основата на задълбочаването на отношенията ни от взаимен интерес", разкри във Фейсбук министър-председателят.