Борисов: Нинова и Йончева сигурно не са лоши жени, но от къде толкова омраза и жлъч...

Всичко, което съм започвал да правя, е било на гола поляна е с тези две ръце, посочи премиерът

Бойко Борисов

Бойко Борисов

Бойко Борисов опроверга думите на Елена Йончева, че на върха на "Апартамент гейт" стои Бойко Борисов с незаконна къща от 138 кв.м., която не е декларирана.

"Това е eдин и същ имот - имотът, в който съм се родил, в който живея и в който ще умра. Няма нова къща, а в моя парцел съм си построил на ъгъла на дувара пристройка. Децата живеят в къщата, а аз съм самостоятелен човек. Имам нужда от място, на което да се срещам с хора. Всичко е документирано, има платени данъци, всичко е според закона. Не е декларирано, защото се намира в същия имот. Аз съм се родил на тая ливада. Когато ние дойдохме в Банкя, там нямаше нито една къща", заяви премиерът в интервю за Нова ТВ. 

Той обясни, че въпросната постройка е пристройка към неговия дом и представлява една стая. Всички данъци и такси за нея били платени.

А ТВ 7 по времето на Бареков и на Цветан Василев, с дронове я снимаха тази същата къща. БСП изпратиха данъчна ревизия 15 години назад. Хората, пратени да намерят нарушения, не откриха никакви. Затова съм ви донесъл, за да не се говорят на ангрон неща, моята декларация - от 2001 година, от когато е въпросната сграда и всичко може да се види в тези документи, посочи премиерът. 

Той категорично отрече да е помагал на свой братовчед да прави заменка. 

Що се отнася до въпросната заменка, тя става на 12.10-2006, одобрена от общински съвет, доминиран от съветниците на БСП, отбеляза Борисов и добави: Човекът, който спря заменките, се казва Бойко Борисов. Аз нямам офшорки, сметки и заменки.

Относно обвиненията, че има къща в Барселона, Борисов заяви: „Първо започнаха с имение в Лос Анджелис – 100% лъжа. После с остров в Гърция. След това - Барселона. В Барселона съм бил веднъж като кмет на София преди 12-13 години”, заяви Борисов.

„Нито съм заменил в центъра на София държавни предприятия, нито съм отишъл някъде”, каза премиерът. „Живял съм, живея и в тази къща в Банкя ще умра. Вие ще сте живи, ще го наблюдавате”, заяви Борисов.

След като скастри журналистите за това, че зациклят на тези въпроси, Борисов подчерта дебело, че той не е правил никакви заменки. И когато започне да прави нещо, го прави на гола поляна с двете си ръце. 

Когато си направих ГЕРБ пак с тия две ръце я направих първа политическа сила.  В техните интриги, да омъскаряват хората, да приватизират и да се правят на ни лук ял, ни лук мирисал. Аз в КТБ не съм влизал. Нинова и Йончева сигурно не са лоши жени, но тази омраза, тази жлъч и омраза, която сипят, не я разбирам, коментира още партийният лидер. 

Според него тяхното падение е голяма, защото постоянно говорят за справедливост. 

Аз също искам справедливост, но точно тези хора, които са отнели имотите, тези които са унищожили живота на работещите хора - та те ще искат справедливост, не без възмущение коментира премиерът.

По думите на Борисов БСП не са формулирали нито една тема, която е свързана с българския национален интерес - нито за пакет "Мобилност", нито за Шенген. 
И отново припомни за работата, която е свършило правителството, като посочи визитата на папа Франциск, усилията, които прави, за да докара "Фолксваген" в България и старта на изгражването на интерконектора между България и Румъния, който бе даден вчера в Кирково. 

Вчера бяха у нас журналисти от всички световни медии...Хвалят ни от Европа. Дори Илиян Василев (бившият посланик в Москва, който се представя като един от големите критици на Борисов и ГЕРБ - бел.ред.) ми пусна съобщение: "Което е добро, е добро", похвали се Борисов, който заедно с Ципрас даде старт на изграждането на интерконектора за България и Гърция. 

За евроизборите

Отговорността за резултатите от евроизборите ще нося аз, какъвто и да е той - добър или лош, заяви категорично Бойко Борисов, в качеството си на лидер на ГЕРБ. Той направи уточнение и за това, че е участвал на едно единствено партийно мероприятие - това в "Арена Армеец". 

От неделя се водят консултации за четирите основин поста в ЕС. На базата на тези консултации ще изберем нашето европейско правителство. Сега е моментът за г-жа Кьовеши. Социалистите блокираха Кьовеши в избора. Тя е от партията на десницата, на ЕНП. Реално има двама кандидати - румънката и французина. Но това е следваща тема. България се бори да вземе Агеницията по труда в България. Тези, които ме подкрепят в тази битка,  могат да поискат аз да ги подкрепя за друго. Това е шанс за България, отбеляза той.

Борисов даде и блиц интервю преди евровота

„Европа е най-доброто място за живеене, винаги съм го казвал”, заяви премиерът.

Като най-голям свой порок той посочи тютюнопушенето. „На дърти години започнах да пуша, но пак ще го ликвидирам този порок. Умен човек няма как да пуши”, заяви Борисов.

„Миналото лято не съм почивал. Беше председателството на ЕС, след това направихме формата "16+1" и лятото свърши”, заяви още премиерът.

„Срамувам се с това, което направихме последния месец, дано сме си извадили поука”, заяви още Борисов, визирайки "Апартаментгейт".

„Парите никога не стигат в цял свят”, каза премиерът, запитан за това колко трябва да е минималната работна заплата. „Давахме за пример Франция, а жълтите жилетки протестират”.

За парите, с които живее, Борисов обясни, че заплатата му стига, а транспортът му е безплатен.