Борисов от Дубровник: Очаквам оставката на директора на полицията в Габрово

Полицията е трябвало да вземе мерки, заяви премиерът

Бойко Борисов

Бойко Борисов

Винаги има хора, които подклаждат конфликта в Габрово. Имам претенции към директора на полицията в града. За мен оставката трябва да е факт веднага щом си дойде министърът на вътрешните работи. Полицията е трябвало да вземе мерки. Това каза министър-председателят Бойко Борисов след пленарното заседание на Осмата среща между държавните и правителствените ръководители на страните от ЦИЕ и Китай в Дубровник по повод нарастването на напрежението в Габрово.

„Месеци наред е допуснато малцинствени групи да се движат свободно в града и да притесняват хората в града“, гневен е Борисов.

„Подписаха се договори за пристанища, жп линии. Следващата среща ще е в Китай. Това, което стартирахме в София миналата година, присъединяването на Гърция е факт. Мозъчният тръст на инициативата 17+1 вече ще е в София", обобщи той реаултатите от форума. "Вече има доста повече практически неща, които следват от тази срещи. Може по модела на хърватския мост ще направим подобен от Гърция до Румъния и Сърбия, през България с жп линии. Взето е решение да стартираме изграждането на новия мост край Свищов".

"Едно птиченце ми подсказва, че Берлинският процес догодина пак ще е в София". Не казвам, че знам. Нашето председателство на фона на останалите, се отчита от останалите", заяви Борисов.

"Не са важни парите, които ще се инвестират, а лихвите. Ние пари имаме да инвестираме, но е важен интересът. От три места търсим инвестиции, за да пълним с товари и да се възвърнат инвестициите", обясни премиерът на България.

„За изтребителите съм забранил да ми говорят. Аз отговарям за рамката. На президента Радев съм обещал, че ще достигнем 2% БВП, което е факт. На летците съм обещал най-добрите военни самолети, което ще издигне авиацията ни на друго ниво в НАТО. Аз съм обещал да бъде бързо, да не протакаме“, увери Борисов. „Ние искаме най-доброто и затова в сряда взехме решение да възстановим военновъздушното училище“.