Борисов откри в Пещера нов завод с 200 работни места (обновена)

Той ще ще осигури заетост на висококвалифицирани работници и специалисти в областта на биотехнологиите, химията и инженерството

Бойко Борисов

Министър-председателят Бойко Борисов бе сред гостите за официалното откриване на новоизградено предприятие в Пещера с над 200 работни места. 

Заводът ще произвежда фармацевтични продукти и фуражни добавки. Общият размер на инвестицията е 300 млн. лв., от които 200 млн. лв. са осигурени със заем по плана „Юнкер“ през 2018 година.

Дружеството ще осигури заетост на висококвалифицирани работници и специалисти в областта на биотехнологиите, химията и инженерството. На събитието се очакват да присъстват много официални лица, представители на централната и местната власт, народни представители и чуждестранни гости, съобщиха от пресцентъра на фирмата-инвеститор.

Заедно с премиера на откриването присъстваха още министърът на финансите Владислав Горанов и образователния министър Красимир  Вълчев.

"Много сте ми важни", обърна се министър председателят към жителите на Пещера, които го посрещнаха в двора на местното училище. "Образованието може да ни направи по-силни. Надявам се и с новия ресор на българския еврокомисар Мария Габриел да направи много за България и за българското образование в частност.

Довиждане. Всички да сте живи и здрави!"