Борисов: Потреблението на незаконни цигари в България намалява

Бойко Борисов

Бойко Борисов

Потреблението на незаконни цигари у нас продължава да намалява и през първото полугодие на 2020 г. Това сочат данните от традиционното проучване на "Инициативата срещу незаконната търговия", съобщи във "Фейсбук" премиерът Бойко Борисов.

"Отчетените нива и през двете тримесечия на 2020 г. са по-ниски спрямо нивата от края на миналата година: за първото тримесечие на 2020 г. е 1,8 на сто, за второто тримесечие е 2,6 на сто, при 3.1 на сто за последното тримесечие на 2019 г. А през 2010 г. незаконните цигари бяха цели 34,5 на сто!", изтъкна премиерът.

По думите му данните категорично потвърждават досегашната положителна тенденция на устойчиво намаляване на потреблението на цигари, непредназначени за българския пазар.

"Това е и най-яркото доказателство, че институциите бележат постоянен успех в борбата с контрабандата. Добрите резултати водят и до висока събираемост на приходите в бюджета. Това ни дава възможност постоянно да разширяваме политиките в помощ на хората в настоящата сложна обстановка", отбеляза премиерът и благодари на "Инициативата срещу незаконната търговия", чийто организатори дори по времето на пандемия са провели това важно проучване.