Борисов предупреди Портних: Съревновавате се с Бургас, Брюксел иска подземни железници и в други градове

Бойко Борисов

Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов обиколи Варна заедно с кмета на града Иван Портних.

Заедно с тях е и вицепремиерът Томислав Дончев.

По време на обиколката  Борисов срещна един катаджия и го попита дали варненци карат бързо, а кметът на Морската столица обясни, че новите булеварди спомагат на шофьорите да увеличат газта, пише Новини.бг.

Премиерът научи, че проблеми с местата в детските градини във Варна няма и разбра, че градът е първият голям в България, в който всичко по отношение на най-малките варненци е решено. "На 100% сме обезпечили младите семейства", каза Портних.

Борисов предупреди Портних, че се съревновават с Бургас и го информира, че Брюксел иска и в други градове подземни железници. 

Те спряха пред една от новите градини във Варна, но това ядоса премиерът, защото охраната му е спряла всички коли. "Ама пуснете ги да минат, моля ви се", скара се той и отдели минути, за да разгледа градината. "Много хубава градинка! Браво, браво, браво!", възхити се премиерът.

На коментар, че са се родили във времето на комунизъм и ще умрат при типични комунистически мерки, Борисов отговори: "Няма страшно и с това ще се справим".

След това Борисов и Портних се отправиха към болница "Св. Анна", а по време на пътуването  министър-председателят бе уверен, че проблемът с трафика се решава.

В тази връзка премиерът напомни за АМ "Хемус" и заяви, че ако не е бил той аутобанът никога е нямало да бъде завършен. Все пак обаче той се оплака: "Коронавирусът ни съсипа, съсипа света. Хем много хора умряха, хем икономиките се сринаха".

Очаквайте подробности!