Борисов с принос към медицината – с наше слънце и морски бриз вирусът минава

Спасението е светът да се отърве от мисълта за коронавируса, коментира премиерът Бойко Борисов в неделя и даде да се разбере, че той и колегите му от съседни страни ще "пропагандират" не само безопасността на туристическите пътувания, но и лечителната им сила срещу вируса.

"Утре съм поканил съм сръбския президент Александър Вучич да дойде да види "Балкански поток", по който цялото трасе вече се работи. Работи се и по Южния газов коридор от Димитровград надолу за Гърция. След няколко дни ще дойде гръцкият премиер Кирякос Мицотакис. Целта ни е да покажем, че нашето море, че нашите планини в момента, при този тренд на заболяването, са абсолютно безопасни. Даже да имам и аз принос в медицината – лечителни са за коронавируса – с хубавото слънчице, с морския бриз той минава. Така че да примамим да дойдат и сърби, гърци, румънци", каза Бойко Борисов при посещението в Бургаска област.

Борисов изрази разочарованието си, че планираната през юни среща на лидерите на Г-7 е отложена за септември след отказа на Ангела Меркел да присъства лично – това според българския премиер не било добър знак.

"Много се надявах Г -7 да се съберат, но след като канцлерът Меркел и президентът Макрон отказаха, ако не са всички – няма да стане. Това, което последно разбрах, че и Тръмп е канцелирал срещата. Това не е хубав, не е оптимистичен знак. Ние се справихме добре със ситуацията, виждате, че сме работили достатъчно добре и не сме се забавили. Забелязвам го на бургаска територия."

"Сега ние като се справихме добре със ситуацията, в България няма благодарност", отбеляза премиерът.

Попитан какви са плановете на президента Ердоган, който преди дни обяви създаването на военна зона на пет километра от българската граница в района на Инеада, той коментира: "Към този момент нищо не ме притеснява, както се изрази колегата Ердоган, само прогнозата на времето може да даде хлад в нашите отношения".