Борисов с програмна реч пред актива на ГЕРБ (на живо)

Хиляди на националното събрание на ГЕРБ посрещнаха Борисов на крака

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов  събра близо 5000 активисти на управляващата партия от страната на извънредно национално събрание по обяд в “София Тех парк”.

"Опитът за превръщането на кризата от здравна в политическа може да доведе до тежки последствия, които съм сигурен, че всички отговорни граждани искаме да избегнем. Искаме сигурност и предвидимост за нашата страна. Да си силен означава не да умееш да падаш, а да умееш да ставаш", каза кметът на Враца Калин Каменов.

По средата на речта му се появи премиерът, който бе посрещнат бурно с аплодисменти. Всички гербери се изправиха на крака и скандираха: "Бойко!", съобщава "24 часа".

Искам да ви призова да сте по-смели и да не се страхувате да изказвате своето мнение. Не позволявайте гласът ни да бъде заглушен от свирките и виковете на онези отвън. В един прекрасен момент тази отговорност ще трябва да се носи от тези, които са показали, че могат да носят, а това сме ние, призова Каменов и допълни, че преди 5 г. е заварил Враца в разруха, а сега е сочен за един от добрите примери в България. "Не трябва да допускаме в страната да се случва това, което с Враца преди години", категоричен бе врачанският кмет.

След него на сцената застана кметът вече трети мандат на Дулолово Юксел Ахмед.

Като кмет на един от смесените район заговори за задкулисни договорки с ДПС и отрече да има такива в тези райони от страната. "Изборните резултати вървят във възходяща посока в община Дулово. Единствената партия, която може да осигури достоен живот в страната ни е ГЕРБ", каза Ахмед.

След него на сцената реч държа председателят на СДС Румен Христов, с когото ГЕРБ се явява на последните местни европейски избори.

Очаква се лидерът да зададе посоката пред ГЕРБ в условията на коронакризата и политическото напрежение пред кметове, областни управители и местните партийни ръководства от всички 265 общини, членовете на парламентарната група на партията и евродепутатите ѝ.

Борисов ще изнесе пред членовете на партията си програмна реч, в която да обясни как вижда бъдещето си като министър-председател, но и като лидер на ГЕРБ.