Борисов: Упражнението с предсрочни избори вече съм го играл, ще ми се смеят!

Повод за коментара му е искането на БСП за извънредно заседание на НС за срива на Търговския регистър

Бойко Борисов

Бойко Борисов

Упражнението с предсрочни избори го правих два пъти. Не ми отива, ще ми се смеят вече.” Това коментира в неделя премиерът, докато разглеждаше ремонтите на улици и парка “Аязмото” в Стара Загора, съобщи "24 часа". Повод за думите на Борисов е поисканото от БСП извънредно заседание на Народното събрание заради срива на Търговския регистър.

“За тях, които са на почивка, ще е извънредно заседание. Ние сме си на работа. Целия август ме следите, постоянно съм на обиколки по обекти”, каза министър-председателят. “Търговският регистър се срина поради некачествени дискове. Четохте доста за фирмата с най-ниски цени. Положиха огромни усилия и до сряда ще е абсолютно готов. Има държави, където изборите им пробиха с кибератака и какво ли не. Холандия си махна електронното гласуване. Не ги разбирам какво искат от БСП”, продължи Борисов. “Като виждат какво се строи, а те също обикалят страната, разбират, че няма какво да каже, какво да обещае техният кандидат за кмет, като дойде. Видяхте и в Троян. Като ме няма, говорят едно, а като съм до тях, благодарят на правителството за отпуснатите средства”, обясни си той атаките от страна на социалистите. “От всяко нещо търсят максимална агресия. Не се вижда такава перспектива да вземат те властта, просто това им е тактиката, хейт”, добави по адрес на БСП премиерът. Правителството на ГЕРБ и патриотите успява да постигне рекордно ниска безработица, БВП расте с 4% на фона на срива в Турция и ставащото в Гърция и Румъния, изброи силните страни на управлението си той. “Видяхте за 2-3 месеца със служебно правителство какво се случи с приходите. Заради това е нужна стабилност. Длъжни сме да не допуснем предсрочни избори с патриотите”, заяви Борисов.

“Вчера бях в Пловдив на разкопките на 40 градуса, днес тук обикалям на 37. То, моето, не е някаква много приятна работа, дето си мислите”, обобщи премиерът.