Борисов в извънредно обръщение: Предстоят ужасни месеци и години

Доходите ще намаляват. Трябва да се търси широк консенсус

"С какво подразнихме ние? С това, че поставихме България, където й е мястото?", попита премиерът Бойко Борисов  в извънредно обръщение.

"Предстоят ужасни месеци и години за икономиката. Само след месеци ще са изборите. Истински виждам, че Радев не го боли когато се пролива кръв на полицаи и се хвърлят бомби по тях. Използването на език на омразата няма да доведе до нищо добро за държавата", каза още министър-председателят.

"Това ли е демокрацията? Ние само сме градили. Двойно повече магистрали сме изградили от Тодор Живков. За това ли да подадем оставка? С пандемията се справихме най-добре от всички в Европа. Нищо не ни задържа в управлението освен опасността, че ще се счупи държавата", коментира Борисов. 

"Пазете се, не проливайте кръв", призова премиерът. "Винаги съм уважавал всеки един протестиращ, срещал съм се с всички. Никой не спазва мерките. Защо тогава въвеждаме ограничения? . Доходите ще намаляват. Трябва да се търси широк консенсус.

"Моята глава е дебела, може да я чупите, колкото искате, но тези момчета и момичета не са виновни, те са там за една заплата", заяви Борисов по повод агресията срещу полицаите.