Борисов връща брифингите за коронавируса веднъж в седмицата

Брифингите за коронавируса се завръщат - едни път седмично. Това нареди в петък премиерът Бойко Борисов.

България се справя много добре в сравнение с останалите европейски страни, а допълнителни ограничения няма да има, а здравната система е повече от готова. Това се разбра от среща на Борисов в Министерския съвет със здравния министър проф. Костадин Ангелов, финансовия министър Кирил Ананиев, директора на Столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев, както и с представителите на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски и проф. Тодор Кантарджиев.

"В България много добре се управлява прилагането на мерките за справянето с коронавируса. Така че към момента абсолютно нищо не налага различни мерки от тези, които имаме", посочи Борисов, цитиран в съобщение на пресцентъра на МС. 

Според Борисов държави, в които имало въведени по-строги мерки от нашите, били с по-лоши показатели на заболеваемостта от коронавируса.

Здравният министър Ангелов също се похвали, че България заедно с още три страни са единствените в Европа с отрицателна тенденция от минус 6,5% по отношението на новорегистрираните случаи през последните две седмици. Докато за същия период средната тенденция в Европа е за покачване от плюс 22%.

„Готовността на здравната ни система продължава да е на високо ниво“, отчете още министър Ангелов.