Борисов: Западът трябва да се намеси по-активно в множеството военни конфликти по дипломатичен път

 Министър-председателят Бойко Борисов даде интервю при посрещането на летището в Мюнхен на екип на YOU TUBE канала на Мюнхенската конференция по сигурността. Видеотото бешепубликувано на профила му във Фейсбук.

.„Западът – бих нарекъл така Eвропа, САЩ и Канада трябва да се намесят по-активно в множеството военни конфликти по дипломатичен път, за да договорят мира – в Либия, Сирия, Иран, Ирак, Афганистан, навсякъде, където има проблем. В момента тероризмът, нелегалната миграция, а сега и коронавирусът, са голяма паника в света. Пътят за справяне с всички тези предизвикателства е мирът. Това заявих на пристигане в Мюнхен, където споделих своите очаквания за Конференцията по сигурността ред YOU TUBE канала на форума, написа Борисов.

Българският министър-председател бе категоричен, че в момента тероризмът, нелегалната миграция, а сега и коронавирусът са голямата паника в света. Той добави обаче, че път за справяне с всички тези предизвикателства са дипломацията и мирът.

„България е много близко и до Черно море, и до Сирия, и до Либия, Иран, имаме контингент в Афганистан, заради събитията в Босна и Херцеговина и там имаме военнослужещи. Много трябва да се работи“, заяви още премиерът Бойко Борисов. Той добави, че му предстои среща с министър-председателя на Свободната държава Бавария Маркус Зьодер.

„С него сме приятели, България и Бавария са братски народи“, отбеляза Борисов.
"С баварския премиер, с другите колеги ще обсъдим това, което правим по Западните Балкани, също така как България се е справила с нелегалната миграция, как по границата ни залавяме рекордни количества наркотици", заяви премиерът.