Боян Магдалинчев: Случаят "Миталов" е обичаен за ВСС, след проверки често са освобождавани съдии

На срещата ми с Румен Радев беседвахме, не беше поставил теми за промени в конституцията

Боян Магдалинчев

Боян Магдалинчев

„По закон ми е забранено да дам подробности по дисциплинарното производство за Андон Миталов. След като приключи проверката, дисциплинарният състав на ВСС ще обяви резултатите. Това, което се случва с Миталов, не е нещо необичайно, но случаят стана по-известен около американското участие в него. ВСС често е освобождавал съдии след дисциплинарно производство. В случая американската страна предприема дипломатическа мярка да не пуска един човек и семейството му в САЩ“. Това каза представляващият ВСС Боян Магдалинчев пред БТВ.

„Аз съм убеден, че дисциплинарната комисия ще си свърши добре работата. Министърът на правосъдието е една от страните, които може да поиска дисциплинарно производство“, каза още магистратът, отговаряйки на Лозан Панов, че политиката се намесва в правосъдието.

„На срещата с президента нямаше обсъждане, а по-скоро беседване, защото той не беше поставил теми. Президентът Румен Радев не е конкретизирал определени обстоятелства за промени на конституцията. По време на разговора ни с Румен Радев стана въпрос за правомощията на ВСС“, допълни юристът.