Б. Магдалинчев обясни единствения мотив на Радев, с който може да атакува избора на Гешев пред КС

Процедурата по избора на Гешев е за рекордите на Гинес

Боян Магдалинчев

Боян Магдалинчев

"Спазили сме процедурата. Това, че Иван Гешев е бил единствен кандидат, не е мотив президентът и екипът му да атакуват пред Конституционния съд решението за избора му за главен прокурор". Това каза пред БТВ представляващият ВСС Боян Магдалинчев. Той допълни, че Румен Радев хипотетично може да атакува единствено закон, по който е направен изборът на Иван Гешев.

"Участвал съм в много избори на висши магистрати, включително и на главен прокурор през 1998 г. Тази процедура обаче наистина може да влезе в рекордите на Гинес", пошегува се Боян Магдалинчев. Той все пак се надява Румен Радев да подпише решението на ВСС за избора на Иван Гешев за главен прокурор в седемдневен срок, в какъвто върна указа по-рано.    

Той коментира още, че не вижда никаква заплаха в думите на Иван Гешев към члена на ВСС Атанаска Дишева, че от нея би могло да стане много добър общински съветник: "Не говоря за конкретния случай, но не оставам с впечатления, че става въпрос за заплаха, не вярвам да е изречено в контекста на заплахата." Вероятно е имал предвид, че г-жа Дишева е добър оратор и много добре се аргументира при изказвания, каза още Магдалинчев.