Бойко Борисов: Нов път през Божурище ще свързва бул. Царица Йоана с магистралата за Сърбия

Нов път през Божурище ще свързва булевард Царица Йоана с магистралата за Сърбия. Това обеща премиерът Бойко Борисов при откриването на нов индустриален център в Божурище. По думите на министър-председателя в района има бум на инвестиции и се налага инфраструктурата да бъде подобрена. Борисов коментира и темата Шенген, като заяви, че му е омръзнало всеки да ни подкрепя, а страната ни все още де е извън зоната, предава Канал 3.

Според премиера след изграждането на индустриалната зона в Божурище инветиторският интерес се е повишил многократно. Затова Борисов обеща директна връзка на Божурище с магистралата, за да се осигурят нормални условия за бизнес и живот.

Според Борисов проекта за разширението на инфраструктурата, който ще струва около 50 милиона лева, вече е готов. Но бавните очуждителни процедури забавят и процеса по изграждането на нов път.  Премиерът коментира и темата за влизанетоп на България в Шенген.

Борисов беше категоричен, че в момента страната ни няма проблеми с мигрантите на турската граница, Според премиера големият проблем е при  Гърция, където над 150 души дневно минават и именно затова там мерките за сигурност са засилени.