Бойко Борисов: Тарикати си мислят, че лъжат държавата, мерките обаче дават резултат

Бойко Борисов

Бойко Борисов

„Има тарикати, които си мислят, че лъжат държавата, но лъжат себе си, защото ще се разболеят. Мерките в държавата обаче дават резултат”. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод вчерашните проверки на полицията и на РЗИ, при които бяха глобени десетки купонджии в Пловдив. Въпреки заповедта на здравния министър, в града под тепетата решиха да опитат дали службите си вършат работата. 

Борисов подчерта, че мерките в страната са по-либерални спрямо тези в Европа. За пример той даде Белгия и Франция, където е въведен вечерен час, както и Гърция, където мерките бяха затегнати.

Купонът, който се развихри снощи в ресторант „Рибарника“ в квартал "Тракия" бил подготвян дълго време специално за собственика,  съобщи „Марица“, като се позова на свои източници. 

На 15 януари рожден ден празнувал бизнесменът Димитър Тодоринов, който притежава обекта. Снощи е отбелязал навършването на 55 години. Поканени са били най-близките му, а влизането ставало със специална парола, която била последна проверка за допусканите хора. Специално за повода е повикан и бившия мустак и настоящо катинарче на републиката Милко Калайджиев. 

Явно на хората с купонджийска и бохемска душа вече им е писнало от мерките и забраните, както и да се събират по резервния вариант – на тумби по къщите, и решили да си спретнат пир по време на чума. Глобата си струва кефа, пък и не е в размер, който е непосилен за един бизнесмен, коментираха в социалните мрежи.

Фалът обаче дошъл от глупостта на един от гостите. Предавал на живо във фейсбук, като така документирал престъплението и подпомогнал действията на служителите на реда. 

Сега Тодоринов-старши ще се бръкне за удоволствието. Съставени са му два акта по Закона за здравето, единият на стойност между 3-5 хиляди лева, а вторият с максимален размер -2 хиляди лева.