Борисов за "Позитано" 20: Даже оставка не могат да подадат

Ще вложим 40 милиона в Технопарка, съобщи премиерът

Бойко Борисов

Бойко Борисов

С напредването на технологиите виждаме на колко отдалечено място е ЕС от САЩ и Китай. Радвам се, че ЕК се замисли, че до няколко години технологичната революция ще е бъдещето. Европа безвъзвратно беше изостанала. Ще вложим 40 милиона в Технопарка. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на брифинг във връзка с инсталирането на мощен Суперкомпютър в България.

По думите на Борисов това ще изведе България на водещо място по иновации.

От него ще могат да се възползват българският бизнес, българските учени, които ще могат да тестват разработките си.

„Тези машини правят 4 милиарда операции в секунда. Това дава огромна възможност за автомобилните производители в Европа, за строителството, за медицината. Ще дадем работно място на всеки, който има желание 24 часа в денонощието да използва технологията“, увери премиерът Борисов.

„В Източна Европа няма подобна технология. Това извежда България на водещо място по иновации“, изтъкна министър-председателят.

Той добави, че възможност да работят ще имат българи. „Правим най-доброто. В ИТ-сектора имаме доказали се в света специалисти. Там имаме повече и най-добрите.“

След края на изявленията, Борисов коментира вътрешнополитически теми. Той не пожела и заяви, че не е интересно. Борисов заяви единствено, че даже оставка не могат да подадат.