Бойко Рашков: Гешев продължи атаките на Борисов срещу Радев, с цел да го унижи

В момента българската прокуратура бетонира Васил Божков, твърде още вътрешният министър

Бойко Рашков

Бойко Рашков

Гешев си позволи да осъществи политическа дейност, още от началото на неговия избор – да продължи атаката на Борисов срещу държавния глава, като изнесе данни, придобити от СРС, без да се съобразява със забраните в тази посока. Тези данни могат да се използват само за нуждите на наказателните производства и за защита на националната сигурност. А той ги използва с цел да урони престижа на държавния глава. Това коментира в студиото на Би Ти Ви вътрешният министър Бойко Рашков.

ВСС казва, че е недопустимо да бъде отстранен  Гешев – да, това е юридически абсурд, който трябва да намери своето решение в парламента. Защото не може подобна безотговорност от страна на главния прокурор да бъде търпяна. Не може да има недосегаеми хора, които извършват нарушение на закона. За юристите Господ е законът и това се отнася и до Иван Гешев. Защото ако днес беше спасен от ВСС, утре няма кой да го спаси, категоричен бе Рашков. 

Има лица, които денонощно охранява Гешев. Това бюро, което е паравоенно образование, разполага с огромен бюджет. То трябва да пази защитени свидетели. Но реално това бюро е Франкенщайн – служители, назначени лично от главния прокурор, които получават огромни заплати. Всеки гражданин трябва да се запитат – какво тези хора правят, след като няма нито едно лице, посочено за защитен свидетел. Затова ми се струва дори малко закъсняло искането на някои политически формации това Бюро да бъде ликвидирано. Защото то сега функционира единствено като защита на главния прокурор, коментира още вътрешният министър. 

Министърът на вътрешните работи коментира и казуса с Васил Божков, който въпреки многобройните повдигнати обвения, продължава да се крие в Дубай.

В момента българската прокуратура бетонира Васил Божков. Трябва ли още нещо да кажа, попита риторично Рашков.