Бойкот: "Сини" и "червени" се обединиха срещу волейболния шеф Данчо Лазаров

Клубовете искат кардинални промени в ръководството на федерацията

инж. Данчо Лазаров

инж. Данчо Лазаров

9 от 12-е клуба, които участват в елитната група на шампионата, се обединиха около желанието за свикване на извънредно Общо събрание и кардинални промени в ръководството на родната федерация. 

В момента президент на централата е инж. Данчо Лазаоров, който заема поста от 2001 г. насам. "Поканихме ви тук, за да обявим създаването на инициативен комитет, целящ да предизвика извънредна Общo събрание в българския волейбол и целта му е да се избере нов председател на Управителния съвет и нови членове в него. Смятаме, че е крайно време да имаме една работеща федерация, която да спре спускане го нанадолнището безконтролно на българския волейбол. Вярваме, че имаме нужда от една федерация, която се грижи за клубовете, подпомага реално и адекватно всички работещи клубове.

Една федерация, която да насoчи усилията си към детско- юношеския спорт, към подрастващите. Всички вие виждате резултатите на представителните отбори. Тези резултати бяка заложени в миналото. Вярваме, че имаме нужда от една федерация, кoято да бъде коректен партньор към всички, с които е ангажирана - клубове, национални отбори, спонсори и фенове", заяви президентът на "Левски" и бивш капитан на националния отбор - Вларимир Николов.