Британец спря устрема на Гришо на полуфинала в Индиън Уелс

Григор Димитров

Григор Димитров

Григор Димитров не успя да се класира на финала на турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс. Българинът загуби с 2:6, 4:6 от Камерън Нори (Великобритания). Димитров не беше на нивото от предишните си мачове и допусна много грешки.

Мачът започна лошо за Димитров, който допусна пробив още в първия гейм след добри атаки на съперника си. Британецът спечели своето подаване след това. Димитров имаше проблеми със сервиса си, а в следващия гейм допусна нова точка за пробив, този път с непредизвикана грешка. Нори го притисна и се възползва от шанса си, за да пробие за втори път, а след това затвърди пробива. Димитров спря серията му, а след това стигна до пробив на нула и намали резултата на 2:4.

С две непредизвикани грешки на българина обаче Нори стигна до нов пробив, а след това затвори първия сет с гейм на нула.

Вторият сет също не започна добре. Димитров продължаваше да прави много грешки за разлика от съперника си. Първият гейм мина през няколко равенства, а Нори имаше общо четири точки за пробив. Британецът се възползва от четвъртия си шанс след поредната непредизвикана грешка на Димитров. Нори затвърди пробива. Димитров грешеше от наглед лесни ситуации. Все пак той имаше шанс за пробив малко по-късно, но не се възползва.