Британската полиция търси под дърво и камък откраднатите пистолети на Джеймс Бонд

Едннно от дезактивираните огнестрелни оръжия - пистолет "Лама", използван във филма за 007 "Die Another Day" - беше открито в поле в дните след кражбата на 23 март от къща в Енфийлд.

Но останалите четири остават изчезнали, включително Валтер ППК, използван от Роджър Мур в "View to a Kill", докато преследва Грейс Джоунс по Айфеловата кула, преди тя да скочи с парашут.

Лондонската столична полиция публикува нови кадри от охранителни камери, показващи превозно средство, паркирано близо до мястото на престъплението, очевидно проучващо обстановката и призова всички свидетели да се явят.

"В сцени, напомнящи на филм за Джеймс Бонд, можете дори да видите светкавицата на камера от ангажирания с наблюдението," заяви инспектор Пол Ридли.

Той каза, че огнестрелните оръжия са "много отличителни", а собственикът е "опустошен" при загубата им, особено тъй като те трябвало да бъдат представени като част от национална изложба.

Друг откраднат пистолет е Smith и Weston 44 Magnum с дървени дръжки, включени в "Live and Let Die" - единственият в света изцяло хромиран пистолет.

Също така бяха откраднати пистолетите Beretta "Cheetah" и "Tomcat", използвани от Хали Бери в "Die Another Day"./БГНЕС