Британското разузнаване: Руската армия търпи големи загуби при Сватово и Бахмут

Накарали резервистите да копаят окопи под артилерийски обстрел

Снимка: архив

Снимка: архив

Новомобилизираните руски резервисти вече са понесли големи загуби в районите на Сватово и Бахмут в Донбас, съобщи британското Министерство отбраната в своя публикация в Twitter. Информацията е позована на разузнавателни данни.

Отбелязва се, че често действията на руските резервисти се характеризират с обърканост заради недостатъчната подготовка, лошата екипировка и изнурителните бойни задачи, които им се възлагат.

Отбелязва се, че по-голямата част от мобилизираните са били на военна служба и преди. Същевременно има множество примери, че здравният статус на войниците вероятно не е бил проверен по необходимия начин преди да бъдат изпратени на бойното поле. Много от тях са със сериозни хронични заболявания.

Смята се, че резервистите са понесли особено големи загуби след като им се е наложило да копаят окопи под артилерийски обстрел близо до град Сватово в Луганска област. В Донецка област много от мобилизираните руснаци са загинали при директен сблъсък с добре оборудваните линии на отбрана на украинската армия около Бахмут, се казва още в съобщението на британското Министерство на отбраната.

Превод Faktor.bg