БСП се чуди как да оправдае загубата, блъфира с "дебат" в НС за нови закони

Социалистите събират партиите в парламента на среща, на която едва ли някоя ще се отзове

Парламентарната група на "БСП за България" инициира консултации за определяне на мерки, с които да се подобри изборното законодателство. В поканата, отправена до всички групи, социалистите аргументират нуждата от промени с огромния брой недействителни гласове - над 600 000 общо, и подчертават необходимостта от въвеждане на машинно гласуване и изчистване на изборните списъци от мъртви души.

Те отбелязват и други пропуски в изборния закон, които дават възможност за подмяна на вота. Социалистите предлагат единодействие на всички партии за гарантиране на прозрачен и честен вот. Предложението им е срещата да се проведе на 12.11.2019 г., от 11:00 ч. в зала "Запад" на Народното събрание, преди извънредното пленарно заседание.

Припомняме, че от БСП не за първи път се опитват да се заиграват с изборите, но в крайна сметка парламентарните групи отсвирват левицата и не обръща внимание на другарските сбирки, които опитват да организират. След това обаче социалистите използват случая, за да се изкарат жертва за това, как останалите формации в Народното събрание са срещу тях и не искат да им приемат предложенията. Ако ставаше въпрос за една партия, би звучало достоверно, но Корнелия Нинова успя да изолира "столетницата" от всички останали парламентарни групи.

През юни социалистите организираха среща за намалените субсидии. На нея се отзова само ДПС. На нея обаче дори не присъстваха лидерите на двете партии, а пратиха заместниците си. Сега обаче дори и партията на Доган едва ли ще се върже на поканите, след като ДПС е на път да стане втора партия.