БСП набеди пияница от гей бар за враг на свободното слово

Оказа се, че редакцията на "Дума" е разбита от клиент на нощно заведение

Редакцията на вестник "Дума" столичната улица "Позитано", осъмна с разбита врата. Социалистите отново използваха случая да се изкарат жертви. Те веднага се оплакаха, че това е поредното посегателство върху свободните медии у нас. От МВР съобщиха, че във връзка със случая е задържан 50-годишен мъж, който се напил в гей бар и нацелил вратата на редакцията със саксия.

"Сигналът за мъж, във видимо нетрезво състояние, който е счупил входна стъклена врата на офис, е получен около 2.30 часа тази нощ. Пристигналият незабавно на адреса полицейски патрул е установил, че клиент на нощно заведение, обърквайки вратите на бара с вход на съседен офис, не успял да влезе и в афекта си е счупил стъклената врата на офиса с намираща се наблизо саксия. Той е задържан за 24 часа".

Въпреки че полицията е задържала пийналия враг на свободното слово, от "Позитано" 20 опитаха да играят отново на "ако номерът мине". Констатациите на БСП, че счупената врата на в. "Дума" били посегателство срещу свободното перо, предизвикаха усмивки сред колегите. Самата медия отдавна пише само за срещите на своите функционери и едва ли с нещо е застрашила когото и да било. От друга страна, Корнелия Нинова успя да вкара в толкова дълбока политическа изолация партията си, че едва ли някой, освен твърдият ѝ електорат, се интересува от кашите и номерата на "Позитано" 20. До изборите през есента явно ще ставаме все по-често свидетели на ситуации, от които със зъби и нокти социалистите ще се опитват да играят жертви на всички. Дори и на пияния, който в 2:30 часа през нощта решил да си пробва мерника със саксия по свободното слово.