БСП „Триадица“: Не е вярно, че са напуснали 40 социалисти! Ще се знае колко си тръгват, след като се проведе събрание

Снимка: Диана Тонова, Фейсбук.  Председателката на БСП „Триадица“ беше кандидат за кмет на столичния район

Снимка: Диана Тонова, Фейсбук. Председателката на БСП „Триадица“ беше кандидат за кмет на столичния район

Във връзка с тиражирана информация за напуснали 40 социалисти от БСП „Триадица“, председателят й Диана Тонова заяви, че тя е манипулативна и невярна. Това съобщиха от пресцентъра на Националния съвет на БСП.

„Съгласно Устава на БСП, членството в партията се прекратява по собствено желание, заявено писмено пред основната партийна организация (ОПО), което се констатира на събрание. Проведох разговор с няколко от членовете на ОПО, от който се установи, че събрание не е провеждано, не е налице и писмено заявление за напускане от нито един от членовете му. Самата организация, чийто председател е Александър Вачев наброява около 17 човека, част от които (4-5 човека) са членове на семейството му, записани малко преди 31 декември 2019 г., предполагам, за да се увеличи броят на делегатите от ОПО-то на Районната конференция“, обясни Тонова.

Тя отбелязва, че една част от членовете на организацията не са знаели нищо вчера и са заявили, че остават членове на БСП. „Не повече от 7-8 реални членове на РПО на БСП „Триадица“, очевидно под въздействието на Александър Вачев, който беше застъпник на Красимир Янков по време на прекия избор за председател на БСП, явно възнамеряват да напуснат. Това ще стане факт, след като се проведе събрание, затова казах, че информацията, освен невярна е и манипулативна. Когато получим протокола от събранието на ОПО, тогава ще се знае дали и колко членове ще напуснат партията“, пояснява Диана Тонова.

"Отговорно заявявам, че БСП „Триадица“ е единна и сплотена организация, което проличава и по голямото мнозинство, с което се приемат решенията на Районния съвет. Жалко е, когато членове на партийната организация, заради неудовлетворени лични амбиции, се стремят да вредят на доброто име на БСП в обществото. Тази кампания, която неуспели кандидати подеха в медиите вече има обратен отрицателен знак, защото в последните дни консолидира силно реалните и действащи членове на нашата организация, а мисля и в национален аспект също", завършва председателят на БСП „Триадица“.