БЗНС: С номинацията на Цацаров управляващите преминаха прага на търпимост

Николай Ненчев

Николай Ненчев

Позиция на БЗНС

С номинацията на Цацаров управляващите преминаха прага на търпимост на гражданското общество. Опитът той да бъде представен като държавник с професионални качества, способен да се бори с корупцията, е откровен цинизъм.

За седем години той компрометира институцията „Главен прокурор“ и достигна дъното на обществената подкрепа. Цацаров се превърна в оръжие за политически репресии над демократичните общественици. Той беше човекът, обслужващ задкулисието. Той беше човекът на Кремъл и Чайка. Повдигна обвинения на отявлено проатлантически настроените управленци и политици, преследваше граждански лидери и закриляше империята на корпулентната олигархия.

Ако допуснем той да стане шеф на КПКОНПИ, не просто ще се съгласим да се подиграват с държавните институции, но и

ще легитимираме репресиите,

преследванията и „чадърите“ над отбрани олигарси. Цацаров е удобен единствено на мафията. С биографията и досегашните си действия той гарантира, че не просто няма да преследва задкулисието, а ще го оправдава и ще прикрива престъпления му облик.

Цацаров по същество е Пеевски и чрез Гешев ще продължат да властват в силно зависимите български държавни институции. Задкулисието има изключително мощна власт в държавата ни, но то се страхува от гражданския бунт и неподчинение, защото единствено по този начин може да бъде преборено.

Призоваваме всички граждани, готови да бранят достойнството на България и свободата на народа си, към незабавни протестни действия в рамките на закона.