Куриоз: Червен кмет заля с обещания до края на мандата си без да знае колко пари има в касата на общината

Бившият депутат от БСП Йордан Младенов представи Пещера след 4 години като райско кътче

Йордан Младенов

Йордан Младенов

Бившият депутат от БСП и кмет на Пещера  Йордан Младенов заля с обещания съгражданите си. В интервю пред партийния орган в. "Дума" социалистът обяви безплатни детски градини, безплатни кухни за бебетата и още куп неща. Оказа се обаче, че все още новият кмет на Пещера дори не е отворил касата, за да пресметне как ще превърне града си в райско кътче. Избирателите на Младенов едва ли ще са очаровани от договорките, с които започва мандата си - обещания, които може и да не се изпълнят, защото се оказва, че няма пари. 

"Децата са нашето бъдеще. Планираме детските градини да станат безплатни до края на мандата, а също да имаме безплатна детска кухня за децата до 2 години. Нашата програма включва развитие на социалните услуги и грижа за хората. Това предвижда връщане ролята на общината в управлението на социалните услуги и разширяването им, създаването на добър инвестиционен и бизнес климат чрез привличане на инвестиции и сътрудничество с местния бизнес. Ще се погрижим и за осигуряване на качествено и достъпно здравеопазване, съвременна образователна среда и модерна материална база в училища и детски градини. Ще се погрижим и за развитието на спорта и младежките дейности, и обновяване на културните центрове, а също и за устойчиво развитие на туризма в общината", заяви Младенов. 

"Най-напред трябва да получа яснота в какво финансово състояние поемам управлението на община Пещера. Предстои да бъде извършена ревизия на разходването на средствата досега. Ще се запозная с всички договори, сключени от досегашното общинско ръководство. Тези, които са несъвместими с принципите за управление с ясни правила, прозрачност и диалогичност, ще бъдат прекратени. Следващата ми стъпка е да оптимизирам състава на общинската администрация. По време на предизборната кампания хората поставиха доста проблеми, свързани с нейния числен състав и работа, които спешно трябва да бъдат решени. Успоредно с това ще работим активно за решаването на проблеми, за които не се изискват много средства, а преди всичко добра организация и ефективност. Такъв проблем е подмяната на улично осветление, което е повредено, или поставянето на нови лампи там, където няма такива", каза още бившият червен депутат.