Рецепти на Баба Ванга срещу гъбички по ръцете и краката

Днес се навършват 23 години от смъртта на петричката пророчица

Ванга

Ванга

Ванга е един феномен, който може би никога няма да може да бъде обяснен или разбран. Историите за нея са безкрайни и хората, на които е помогнала - безброй. Важно е да се вслушваме точно в тези хора, които имат дарбата да помагат. 

Баба Ванга е оставила няколко съвета, с които помага на хората да бъдат здрави и да живеят дълго в мир със себе си и света

Първият съвет на баба Ванга e за билките и това, че ние, българите, трябва да ги пазим, за да ни пазят и те нас.
На второ място петричката пророчица съветва да не пием прекалено много лекарства, защото те затварят вратата, през която може да влезе природата.

Баба Ванга съветва да ходим боси през лятото, за да бъдем по-близо до земята и да не прекъсваме връзката си с нея. По думите й децата трябва да бъдат пускани да си играят и да лудеят, защото по този начин те градят своя имунитет.
Най-доброто лекарство е всяка вечер да се взима душ, да се мие лицето и краката, защото по този начин се отмиват не само прахоляка и мръсотията, но и негативните въздействия. Къпането по принцип не бива да е с много гореща вода.
Според баба Ванга е най-добре да се спи 8-9 часа, а лягането трябва да става по-рано, както и ставането трябва да е рано.
За здраве трябва да се пие по-често чай от горски плодове, а веднъж в седмицата да се яде варено жито за изчистване на организма и за сила.
Не мързелувайте и не се отчайвайте, защото едни от най големите болести са мързелът и отчаянието, казва петричката пророчица.
Според нея трябва да се избягват химическите препарати и сапуни, а ако може да си купуваме екологично чисти или да си приготвяме домашни.
По думите на баба Ванга медицината прави чудеса, но и Бог прави чудеса, затова трябва да се балансират тези неща в човешкия живот. Необходима е и вяра, защото без вяра и ней-здравият би се разболял.
Най-важното за лечението на една болест, според баба Ванга, е да се знае точната диагноза. Това е знаела пророчицата и е насочвала хората дали да отидат при лекар специалист, или да използват природни лекарства и билки.
Трябва да се избягва течението и простудите, защото много болести тръгват точно от тях. Хората, които таят страх в душата си, трябва да му отпуснат края, защото страхът може да разболее не само душата, но и тялото.
Тютюнопушенето е много вредно и баба Ванга го отрича категорично.

Ето и съветите на Баба Ванга как да се отървем от гъбички по краката и ръцете.

ГЪБИЧКИ (на краката, неприятна миризма) – Правете всяка вечер бани на краката във вода от сварен босилек.
ГЪБИЧКИ (по ноктите на ръцете) – Да се свари силно кафе и няколко пъти ръцете да се потапят във водата заедно с утайката.
ГЪБИЧКИ (по пръстите на краката) – Добре измити, стъпалата се потапят в силен винен оцет. Вечерта се спи с чисти чорапи, напоени с оцета.
ГЪБИЧКИ (по пръстите на краката) – Правят се бани с хладка вода, в която са разтворени по 1 с.л. сода бикарбонат и сол.
ГЪБИЧКИ (по пръстите на краката) – Счукан джоджен се смесва със сол и се слага между пръстите.