Чиста работа! Ски зона Пампорово продължава да работи и след 22 март


Ски зоната в курорта Пампорово продължава работа при спазване на всички противоепидемични мерки, съобщиха от Пампорово АД.

Решението е взето след проведено тестово изследване на здравето на служителите. С цел опазване живота и здравето на всички и намаляване разпространението на болестта в курорта и региона, от 22 март ще останат да работят лифтовете №2 Студенец–Снежанка, №5 Малина–Снежанка и №6 Стойките–Снежанка, които обслужват всички отворени и към момента ски писти.

При промяна на обстоятелствата като усложняване на обстановката в страната и региона или при значително нарастване на броя на заболелите служители, дружеството ще преразгледа решението за възможността ски зоната да продължи работа.

Вчера от сдружение „Заедно за Чепеларе“ обявиха готовност за протест заради по-ранно спиране на лифтовете и ски зоните в Пампорово и Чепеларе. Според представители на сдружението тяхното функциониране не противоречи на въведените по-стриктни противоепидемични мерки в страната. В Пампорово и Чепеларе все още има отлични условия за ски, а спирането на лифтовете ще провали множеството резервации за следващата седмица, заявяват хотелиери. /БГНЕС