Човек на Давутоглу кандидат-депутат от листата на ВОЛЯ?

През 2016 г. възникнаха съмнения, че Орхан Исмаилов изнася информация за турското разузнаване

Орхан Исмаилов

Орхан Исмаилов

Коалиция "ВОЛЯ-българските родолюбци" издигна за кандидат евродепутат от квотата на народната партия "Свобода и достойнство" бившия зам.-министър на отбраната Орхан Исмаилов.

Орхан Исмаилов е втори в листата за предстоящите евроизбори които ще се проведат на 26.05.

През 2003 г., едва на 24 години, той е назначен за заместник-председател на Комисията за сигурността на информацията от квотата на ДПС.

Между 2007 и 2012 г. е назначен за зам.-шеф на създадената от кабинета на Сергей Станишев Комисия по разкриване архивите на бившата Държавна сигурност. Тогава в медиите излизат разкрития, че юридическата диплома на Исмаилов е фалшива.

През 2014 г. се отцепва от ДПС и се присъединява към създадената от екс-депутата от ДПС Касим Дал Народна партия “Свобода и достойнство”, която е част от Реформаторския блок.

През 2014 г., в кабинета на Бойко Борисов, става зам.-предс. на Министерството на отбраната.

По непотвърдена информация, консултант на дипломната работа на Исмаилов, който е завършил в град Коня, е бил Давутоглу - бившият премиер на Турция.

Припомняме, че през 2016 г. Валери Симеонов се усъмни, че Исмаилов изнася информация за турското разузнаване.

Присъствието на Исмаилов в листата е малко съмнително, тъй като партия "ВОЛЯ" е подкрепена за Евроизборите от лидера на френската националистическа   партия "Национален сбор" Марин Льо Пен, пише сайтът izbori.bg.