Covid-19 плъзна и в пловдивския футбол

"Локомотив" (Пловдив) празнуват спечелването на Купата на България

"Локомотив" (Пловдив) празнуват спечелването на Купата на България

Пловдивските "Локомотив" и "Ботев" са поредните клубове, в които плъзна заразата с коронавируса. 

Димитър Тонев е инфектираният футболист на "канарчетата". Това призна помощник-треньорът Диян Божилов след снощния мач на тима срещу "Етър" (1:0) в "Коматево".

Младият играч вече е изолиран, а според Божилов няма опасност да е заразил свои съотборници, тъй като в последните четири седмици е тренирал сам заради контузия. Вчера стана ясно, че в болница с COVID-19 е приет собственикът на "Ботев" и "Инса ойл" Георги Самуилов, който сам потвърди това пред Би Ти Ви.

Повече са положителните проби в големия съперник "Локомотив" - четири, според в. "Марица". Сред установените е вратарят Илко Пиргов, който спаси дузпа на финала за Купата на България преди седмица. Взети са мерки за карантина на играчите, като за тях сезонът в Първа лига приключи.

Всички те обаче имат много контактни лица - и сред привържениците на "Локомотив". Миналата сряда "черно-белите" празнуваха спечелената купа заедно с феновете. Някои от тях ликуваха с любимците си с пловдивска дискотека, в която пък имаше и абитуриенти, дали след това положителни проби.

В понеделник Локо направи шествие с хиляди запалянковци от "Лаута" до общината в центъра на Града под тепетата. Те стояха плътно едни до други по улиците и пред кметството, където отборът показа отличието. Преди това имаше среща с градоначалника Здравко Димитров. За изминалото денонощие регистрираните случаи на COVID-19 в Пловдив са 25 - само в София има повече.

А коронавирусът вече се разпространява масове и в българския футбол. В последните дни случаи бяха установени в "Черно море" и "Царско село", заразен е и акционерът в "Левски" Константин Папазов.