Данъчни под прикритие запечатват коли за нелегален превоз между София и Перник

Шофьори всеки ден обирали клиентите на лицензираните превозвачи

Нови случаи на нерегламентиран превоз по маршрута София - Перник разкриха инспекторите на НАП вечерта в петък. Те са установили, че леки автомобили превозват пътници на цената на автобусния билет, като правят това непрекъснато в рамките на деня. Данъчните в ролята на тайни клиенти са се качили в няколко автомобила от спирки на градския транспорт, заплащайки цена от 3 лв. 

Всички превозвачи без изключение не са издавали фискални документи за парите, които получават от пътниците, като всеки нарушител – физическо лице, установен по време на проверките ще бъде санкциониран с до 500 лв., а превозното средство ще бъде запечатано за срок от 30 дни, допълват от приходната агенция.

Акцията на НАП срещу нелегалните превози започна преди 10 дни и ще продължи в следващите месеци. В приходната агенция има сигнали за над 100 превозни средства, които осъществяват нерегламентиран превоз в страната и чужбина, без да отчитат приходите си. Паралелно с това данъчните проверяват имущество и доходи на 172 собственици на микробуси, които излизат извън страната заради съмнение за нерегламентирани превози към Западна Европа. Някои от собствениците не са декларирали никакви доходи в последните 5 години, а притежават солиден автопарк и недвижими имоти.