Даниела Дариткова: Нинова е толкова амбициозна лидерка, че този път изпревари и Радев за Изборния кодекс

Тя поряза председателката на БСП за субсидиите: ГЕРБ вече каза своята позиция

Даниела Дариткова

Даниела Дариткова

"Разбирам, че Корнелия Нинова е амбициозна лидерка, която изпревари със срещата си за ИК и президента Радев, но не бива да се бърза". Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова пред журналисти.

"Разбирам, че г-жа Нинова е една амбициозна лидерка, която изпревари с тази среща даже президента Радев, но в отношение на изборните правила, смятам, че не бива да се бърза само от желание да се обявиш за първи защитник на правилното изборно законодателство и провеждане на законни избори, а по-скоро да се търсят наистина решения, които са постигнати консенсуно и които във времето ще покажат устойчивост, защото сме имали другия пример досега", каза още д-р Дариткова.

На въпрос как ГЕРБ ще реагира на идеята за разговор за партийните субсидии, Дариткова поясни, че ГЕРБ е обявила своята позиция и е дала отговор на българските граждани. "Ако колегите от опозицията започнат такъв разговор, ние сме готови да чуем техните нови аргументи", коментира още д-р Дариткова. Председателят на ПГ на ГЕРБ заяви, че отговорното поведение на политическите сили в парламента изисква да се заемат с ремонта на изборното законодателство без пристрастия и без прибързване.

Попитана защо не е дошла на инициирания от БСП дебат за проблемите в изборното законодателство, д-р Дариткова коментира, че трябва да се изчака докладът на ЦИК. "Това не е отговорно поведение на сериозна политическа сила. Ние трябва да търсим удобното и спокойното време, когато сме чули повтарям още веднъж докладите на ЦИК и анализи, които са достоверни и може да пристъпим към обсъждане на изборното законодателство", уточни още д-р Дариткова.