ДАНС и прокуратура влязоха в екоминистерството, разследва се незаконният внос на отпадъци от Италия

Проверяват се и известните братя Бобокови - Атанас и Пламен и тяхната "Приста"

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Екипи на ДАНС и прокуратурата влязаоха в сградата на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) в София, предаде БГНЕС.

Действията са свързани с провеждащата се спецакция в Ботевград днес. Според първоначалната информация работата е свързана с незаконния внос на отпадъци от Италия у нас.

Проверява се и дейността на заместник-министъра на околната среда и водите Красимир Живков.

Според източници на БГНЕС, близки до разследващите, проверяват се и известните братя Бобокови - Атанас и Пламен и тяхната "Приста".

Припомняме, че в средата на януари Красимир Живков беше един от разпитваните в Специализираната прокуратурата във връзка с водната криза в Перник. Той беше посочен от адвокатите на бившия екоминистър Нено Димов като човека, чийто ресор във ведомството са били язовирите. Димов е единственият обвиняем за водната криза в Перник, който дълго време беше в ареста, но в края на април бе пуснат по домашен арест.

Действията по разследването се извършват под надзора на Специализираната прокуратура. По-късно днес говорителят на главния прокурор Сийка Милева ще направи и изявление, за да даде подробности.