Дариткова: Реформата не е едномоментен революционен процес

Ще цитирам в моето изказване днес редица изменения на нормативната уредба

Здравеопазването се нуждае от  съгласие и устойчиви политики, които да се реализират независимо от личността на министъра. Именно заради това винаги съм призовавала са съгласие. Реформата не е едномоментен революционен  процес, тя е постоянен процес на подобрение, защото трябва да имаме една добра обратна връзка.  Това заяви председателят на здравната комисия Даниела Дариткова от ГЕРБ в ефира на Нова тв от парламента. 
Ще цитирам в моето изказване днес редица изменения на нормативната уредба, на организационното състояние на сектора, коино са довели до едно или друго последствие. Трябва обратната връзка да дава сигнал работят ли. Затова трябва да има дискусия. Надявам се този вот наисткина да има за цел едно обективно и  конструктивно разглеждане на проблемите в сектор „Здравеопазване“ и се надявам аргументите на тези, които наистина са благородни да бъдат чути в днешния ден на свети Иван Рилски Чудотворец. .   

"Ние изпълняваме нашите обещания в здравеопазването. Предложени за обществено обсъждане са модели на реформа на системата. Текат дебати по темата. За първи път виждам да се иска вот на недоверие за дебати, които нямат все още норамтивна уредба. Повечето мотиви на опозицията са неверни. Всички български граждани имат достъп до здравеопазване. В българското здравеопазване имаме може би едни от най-бързите достъпи до първична и доболнична помощ. Аз не виждам каква алтернатива предлагат от БСП", заяви Дариткова в участието си преди това при Би Ти Ви..