Ден 70: Протестиращите гневни, замерят парламента с яйца

Минута след 21 часа и с мощни възгласи "оставка" множеството тръгна на шествие към Орлов мост.

снимка: 24 часа

снимка: 24 часа

В 70-я ден на антиправителствен протест в центъра на столицата множеството е още по-разгневено от случилите се по-рано събития в и пред сградата на бившия Партиен дом, сега Народно събрание, предаде БГНЕС.

70-ят ден на нашето недоволство се превърна в позор за управлението на Борисов, позор за България, заяви от трибуната на протеста Арман Бабикян от „Отровното трио”.

Днес героите на деня са майките на деца с увреждания от „Системата ни убива”, които по-рано бяха изведени със сила от сградата на парламента. „Диалози отдавна не водим, ултиматуми за тях”, заяви една от протестиращите майки, която беше извлачена също от сградата.

На стената на Партийния дом вървят кадри от боя на конфетенцията на ГЕРБ и на техен фон Борисов, който казва, че обича хората и обича те да са добре. Прожектират и извеждането на майките от по-рано днес. Палатките на майките от "Системата ни убива" отново са пред централния вход на бившия партиен дом.

Някои от протестиращите хвърляха яйца по сградата на парламента.

Хората се обърнаха и с призив към президента да разпусне НСО.

Те днес допуснаха мирно протестиращи майки да бъдат изнасяни от сградата на Народното събрание, където те по право могат да присъстват, заявиха от трибуната и припомниха влизането на въоръжени в сградата на президентството.

Протестиращите хвърляха яйца по сградата на парламента. По фасадата са разлепени бели, зелени и червени листа с написани на тях искания за оставка, лозунги за по-добър живот и държава, в която всеки може да следва мечтите си.

Протестиращите са непреклонни в исканията си – оставка на правителството, оставка на премиера Борисов, оставка на главния прокурор Иван Гешев и провеждане на честни предсрочни избори.

Минута след 21 часа и с мощни възгласи "оставка" множеството тръгна на шествие към Орлов мост.