Ден на голямата измама - преди 30 години БКП стана БСП

След 30 години 3 април основателно може да бъде обявен за Деня на голямата измама. Управляваващата 45 години с насилие, кръв, терор и тоталитаризъм БКП се преименува на БСП. Решението е взето на 14-ти извънреден конгрес на комунистите, само няколко месеца сед падането на режима на Тодор Живков.. Ръководството на БКП се обявява за промяна на ценностната система на партията, обновление в духа на плурализма и демокрацията и възприемане на демократичния социализъм като основна идеология. Конгресът приема „Манифест за демократичен социализъм“ и нов устав. На мястото на Централния комитет се появява нов ръководен орган - Висш партиен съвет, оглавен от Александър Лилов. Вътрешнопартиен референдум, одобрява промяната и БКП се преименува на Българска социалистическа партия.

Днес обаче няма съмнение, че по-удачен ден за това щеше да бъде Денят на лъжата – 1 април.

След 30 години мъчителен преход – проектиран в лабораториите на БКП и ДС и осъществен от червената номенклатура и специалните й служби, няма съмнение, че БСП се оказа същото недоносче, както и БКП, а народът отново бе излъган. БСП не успя да се реформира и да се превърне в истинска социалдемократическа партия. Тя остана винаги обвързана с най-ретроградната част от комунистическата идеология, която носи и сега в душата и сърцето си, независимо, че ръководството й си лепна етикета „социалисти“ и бяха приети за членове на ПЕС и Социалистическия интернационал.

Именно заради провала на БСП, днес в тотална криза е цялото ляво пространство. За всички тези години от партия на широките народни слоеве и работническата класа БСП се превърна в клика на милионерите, които разграбиха България, докараха я до нова национална катастрофа. През последните 10 г. тя се припознава като част от мафията, задкулисието и олигархията. Месец преди европейските избор  БСП е по-близо до крайно левия национализъм и се афишира като най-надеждния троянски кон на путинова Русия, въпреки изявленията на лидера й, че това е партията, която винаги е защитавала българския национален интерес.