Деница Сачева: Манолова прави див популизъм, "преизчислява" пенсиите така, че бедните да не получат пари

Деница Сачева

Деница Сачева

"От ГЕРБ нямаме покана за преговори за съставяне на правителство, а предполагам, че и няма да получим. Отричането на партията ни не означава, че трябва да отричаш, че има хора, които харесват нашите политики. Едно качествено управление се нуждае и от качествена опозиция. От ГЕРБ не се чувстваме в изолация. А не знам защо нашите опоненти отричат успехите ни и факта например, че върнахме над 50 000 деца в клас. Ако има добри идеи, няма причина да не ги подкрепяме. Вчерашните законопроекти, които бяха внесени обаче, са по-скоро популистки. Мая Манолова например иска такова преизчисляване на пенсиите, което е див популизъм. По този начин най-ниските пенсии няма да бъдат увеличени". Това заяви бившият социален министър и настоящ депутат от ГЕРБ Деница Сачева пред БТВ. 

"Много бих искала Бойко Рашков да докаже твърденията, които прави с цветистия си речник. Продължаваме да твърдим, че бившият шеф на ДАНС беше уволнен по политически причини. Димитър Георгиев е работил с много правителства и е доказал своя професионализъм, включително и с изгонването на руски шпионин. Не съм разследващ орган и не мога да коментирам случая с убития глиган", каза още Сачева.

"Бойко Борисов вече каза, че няма да предлагаме кабинет, макар че не е проблем. Политиките, които провеждаме, никога не са били тайна. Ние сме заявили, че трябва да се започнат конкретни разговори за съдебна реформа, а не да се действа по сталинистки - няма човек, няма проблем", каза още Сачева.