Дясната ръка на Нинова бясна на Станишев и вътрешната опозиция, търси им сметка защо давали интервюта

Деница Златева обвинява липсата на машинно гласуване за ниския резултат на левицата на местните избори

Деница Златева

Деница Златева

Деница Златева се оплака от вътрешната опозиция в БСП. Зам.-председателката на "столетницата" обвини другарите си, че са действали подривно и са давали интервюта срещу партията-майка. Тя коментира алтернативния доклад на 50-те социалисти, което е било разпространено преди пленума в неделя. Златева осъди съпартийците си, които са ходили по телевизиите да дават интервюта по медиите, за да говорят срещу ръководството на БСП. "Опозицията в БСП не спря една седмица да изнася доклади и искания за оставки по медиите. Вчера думата "оставка" не се чу на пленума. Сергей Станишев винаги е твърдял, че политиката е разговор за бъдещето, но в последната седмица не беше точно така. Всички, които подписаха алтернативния доклад, не бяха на терен и не участваха в предизборната кампания. Няма нищо лошо да се критикува, стига тази критика да градивна и аргументирана. Между другото, от 50 души подписали този доклад, вчера останаха 21", каза пред БНТ Деница Златева. 

Социалистката има своя версия за платения вот - имало избиратели, които са гласували под натиск или срещу пари, снимали са си бюлетината, а след това са я правили невалидна. От това идвал и високият процент на недействителните гласове. Златева допълни, че трябвало отново да се върне машинното гласуване, за да има честен вот. 

"Във Варна много малко не ни достигна много малко, за отидем на балотаж, но постигнахме много добри резултати за общински съветници. В структурата ни във Варна предстоят много трудни оздравителни процеси. Там част от ръководството работи много активно срещу кандидатурата ни за кмет. На много места не ни достигна малко, за да спечелим още кметски места. Говоря за Силистра, Шумен, където оспорваме резултатите от изборите. В София също направихме определен пробив. Всички наши кметове ще покажат една нова визия на управление на общините", категорична бе Деница Златева.