Депутат възмутен от решението на президента: Католиците сме свикнали БКП да ни пренебрегва, другарят Радев го знае отлично

Младен Шишков

Младен Шишков

Депутатът от ГЕРБ Младен Шишков коментира решението на Румен Радев да насрочи изборите на 4-ти април, когато католиците празнуват Великден. Според народния представител, държавният глава отлично е знаел за датата и сравни действията му във Фейсбук с поведението БКП преди 1989 г.   

"Окончателно лъсна квазизагрижеността на Радев за българите в чужбина. Всичко е било един голям фарс. Не, че не го знаехме предварително. Да насрочиш дата за изборите, когато цяла западна Европа ще празнува най-светлия християнски празник, е не просто тройно отричане на всичко казано преди това, а политическо харакири. Пределно ясна стана за всички тази загриженост. А за 50-60 хиляди католици в България и дума няма да отварям. Ние сме свикнали да бъдем пренебрегвани от БКП. И това другарят Радев го знае отлично. Считам, че датата не е грешка - напротив, добре обмислен ход. От друга страна Великден в Турция няма... С цялото ми уважение към българските мюсюлмани!", коментира Шишков в социалната мрежа.