Десетки хиляди шведи и германци вече са с вградени чипове - ще подобряват човешката раса

Идеята за сливане на хора и технологии с цел създаване на перфектна форма на живот е сюжет от научнофантастичните филми. Работата е там, че вграждането на микрочипове за подобряване на човешката раса вече не е само филмова илюзия и няколко десетки хиляди души вече са получили своите импланти от шведската компания „Biohax“.

Ръководителят на компанията "Biohax Italia" обяви, че очаква разрешение от италианското Министерство на здравеопазването за имплантиране на подкожни микрочипове, пише БГНЕС.

Малките 2 на 12 мм чипове разполагат с безконтактна технология NFC, подобна на чиповете във вашата банкова карта, смарт часовник или мобилен телефон. Те могат да предлагат подобен набор от функции.

Микрочиповете съдържат пароли за кредитни и други карти, пин кодове, лични карти, паспорти, информация за абонамент, билети за влак и самолет, пароли за влизане на работното място и друга информация.

Шведската компания „Biohax“, световен лидер в производството и разпространението на микрочипове, е готова да инсталира 2 500 микрочипа на граждани от Милано до Рим в рамките на шест до осем месеца.

Десетки хиляди шведи и германци вече имат имплантирани подкожни микрочипове, съобщава CCE News.

Предимството на микрочиповете е, че те помагат да се спести време, да се избягват опашки, а портфейлите и чантите няма да са пълни с различни карти. Накратко, тази технологична иновация се представя като инструмент, който трябва да направи ежедневието по-лесно и опростено за гражданите.

Микрочипът е с размер на оризово зърно, вмъкнат е под кожата между палеца и показалеца на лявата ръка чрез инжектиране и остава невидим за просто око. Цялата операция отнема няколко минути и се извършва под местна упойка.

Иновацията се използва още за неща като достъп до мобилния телефон, безконтактно отваряне на входа на дома или издаване на предупредителен сигнал.

Италианските профсъюзи са загрижени, че това може да застраши неприкосновеността на личния живот и правата на работниците.

Може ли това да бъде начало на бъдеща човешка модификация и слага ли край на свободата в живота ни – такъв, какъвто го познаваме досега?!