Десетки руски дипломати трябва да напуснат САЩ до юли 2022

В следващите пет години то ще работи с максимум 120 служители

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

27 руски дипломати ще трябва да напуснат Съединените щати до 30 януари догодина, съобщи посланикът на Русия във Вашингтон Анатолий Антонов, цитиран от ТАСС и БНР.

По думите му още толкова служители на руското дипломатическо представителство в Съединените щати ще трябва да напуснат страната до 30 юни. 

Проблемът с визите на руските дипломати до момента не е решен и семействата им са разделени, подчертава дипломатът, според когото представителството на Москва се сблъсква със сериозни кадрови проблеми.

Руският посланик посочва още, че американската страна не е променила своето негативно отношение към Руската федерация и продължава да я разглежда като противник.

По думите на Антонов Вашингтон не променя и санкционната си политика по отношение на Москва и това според него пречи на изграждането на руско-американските отношения.

В отговор на обявените от Вашингтон през април санкции срещу Русия и поредното експулсиране на руски дипломати, Москва наложи ограничения за наемането на руснаци и граждани на трети страни за служители в дипломатическото представителство на Съединените щати в Русия.

В следващите пет години то ще работи с максимум 120 служители.