Деси Банова - Плевнелиева: Лъжа е, че с Росен се развеждаме! Ще обявим в несъстоятелност таблоид

Деси Банова -Плевнелиева   опроверга "новината" от първата  страница на голям жълт седмичник, че се развежда със съпруга си Росен Плевнелиев, президент на България от 2012 до 2017 г.  . Тя направи това в интервю за https://www.24chasa.bg/

"Потресена съм от тази "новина". Ние сме заедно, отглеждаме си децата заедно, обичаме се, подкрепяме се и няма и капка истина в това, което твърдят. За пореден път смятаме да потърсим правата си за тази неистина. Ще заведем дело за клевета и за нанесени морални щети. Ние водим няколко дела срещу няколко издания и до момента сме спечели всичките, за което благодаря на адвоката ни Жоро Игнатов. Решени сме да стигнем докрай в тази битка. Имаше и коректни медии, които след излизането на съдебното решение преведоха исканите суми за обезщетения. Всички тези пари ние ще дарим за благотворителност. Но се оказва, че  най-големите жълти таблоиди са като пирамиди и не могат да бъдат докоснати финансово", казва тя. 

И продължава така: "Измислена е невероятна схема за това. Заради това сме решили да сезираме и прокуратурата, и Икономическа полиция, и министъра на културата, за да се изясни кои са реалните собственици на тези издания. Оказва се, че те се прехвърлят на различни фирми, за да не може по никакъв начин да се стигне до тях. Тези издания бяха единствените, които не обжалваха решението на съда. Още на първа инстанция ги осъдихме за пълния размер на сумата за обезщетение - беше ясно, че са написали клевети и лъжи. Не обжалваха, защото знаят, че не могат да бъдат засегнати. Този път сме решени да стигнем докрай - да ги обявим в несъстоятелност. Започваме такова дело, което най-вероятно ще е изненада за собствениците на тези медии. "