Десислава Атанасова: Борисов никога не е бил сметкаджия за политическото си оцеляване

Няма значение кой управлява, лекари и сестри вече не издържат, подчерта депутатът от ГЕРБ

Десислава Атанасова

Десислава Атанасова

В началото на кризата бяхме на първите места по справяне с кризата. Но оттогава доста неща се промениха – например, отричането на болестта и отказ да се спазват мерките. Президентът Радев отричаше изобщо да има ковид-криза. Дори БСП не приемаха достатъчно отговорно мерките и отричаха маските и дали не ни ги слагат, за да мълчим.  Това коментира в ефира на БНТ депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. 

Сега в момента е изключително важно да се мобилизираме като общество. Не е важно да се следват темите и тезите на управляващите. Като общество да се мобилизираме, защото нашите лекари, нашите учители. Трябва да сме единни и отговорни, за да се съхраним като нация. Няма никакво значение кой управлява, подчерта тя. 

По думите й, изборите така или иначе ще дойдат през март. Ако тази коронавирусна инфекция продължи, ако продължи ужасната статистика за загубили животи българи, кой ще се справи и как ще се справи, ако загубим болшинството от лекарите, учителите, това са стълбовете на едно общество, попита риторично Атанасова.

На въпрос има ли страх у Борисов, депутатът от ГЕРБ се обърна към водещия: Има ли някой, който да не го е страх за последиците от кризата? А какво означава страх за политическа кариера? Борисов е заявявал не веднъж, че за него властта не е самоцел. Никога Борисов не е бил сметкаджия за политическото си оцеляване. Отговорност е сега да си на власт. Защото кой ще приеме тогава бюджета. Сега ние стоим стабилно, може би защото бизнесът е подкрепен от правителството с всички мерки, за които ние бяхме критикувани, изтъкна депутатът и напомни, че 4 години БСП са демонстрирали незаинтересованост, правели опозиционни акции и в тази сложна криза.

Атанасова посочи, че мерките се определят според нагласите на хората, а повече от тях не искат държавата отново да бъде затворена. 

Що се отнася до протеста и  това, което остана от него и неговите ръководители и вдъхновители, едва ли той носи политически дивидент на хора като Манолова и Петков, които активно участват в него.