Десислава Иванчева: Не участвам в преврат срещу правителството, така ме компрометират

Бившата кметица смята, че атаката срещу нея е заради личната й битка със статуквото

Десислава Иванчева

Десислава Иванчева

Сигналът срещу мен, че участвам в преврат срещу правителството и главния прокурор цели да ме компрометира преди старта на предизборната кампания". Това се казва в писмена позиция изпратена до медиите подписана от Десислава Иванчева.

Осъдената на първа инстанция на 20 г. затвор бивша кметица на Младост беше посочена от Йордан Бонев като основна брънка в заговор за сваляне на властта на протестите срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор, които са насрочени утре.

В позицията си Иванчева се обръща към медиите с „НЕуважаеми „медии“. Тя се определя като част от „неудобни хора, борещи се със статуквото, събрани в една кална историйка, родена от болен мозък, пусната един час преди голям протест”.

Вижте пълния текст на позицията на арестуваната в шумна акция бивша кметици на столичния кв."Младост":

Уважаеми медии,

Категорично заявявам, че изнесената вчера в някои медии информация, че заедно със Сдружение "Боец", БиволЪ, Иво Прокопиев, ПП "Да, България" и други съм участвала в сценарий премиерът Бойко Борисов да бъде свален от власт и да се провали номинацията на Иван Гешев за главен прокурор, описана в сигнал на Йордан Бонев, е долна лъжа и нов опит да бъда набедена, което е престъпно деяние по Наказателния кодекс (чл. 286 НК) и, за което ще сезирам компетентните институции! 

Сигналът срещу мен, че участвам в преврат срещу правителството и главния прокурор, е фалшив и цели да ме компрометира преди старта на предизборната кампания.

НЕуважаеми „медии“, всички вие, които вчера публикувахте поредната долна лъжа по мой адрес, без да ме попитате мен или другите имена, замесени в цялата история, до кога ще публикувате помия? До кога ще демонстрирате непрофесионализъм, до кога в тази държава ще бъдем репресирани и от медиите, и от институциите, само по твърденията на „един мъж каза“? То не бяха „честни офшорни бизнесмени“, то не бяха „честни почтени граждани“ с криминално минало, то не бяха кашони, куфари, чантички с пари.

Поредният ПРОСТИЧЪК ЕЛЕМЕНТАРЕН СЦЕНАРИЙ – неудобни хора, борещи се със статуквото, събрани в една кална историйка, родена от болен мозък, пусната един час преди голям протест. Дали е съвпадение – вие как мислите уважаеми медии, скъпи зрители, читатели, слушатели и българи? 

Докога истината няма да има никакво значение, а само доносите, кафявите истории, докога само едната страна ще има право на позиция, докога ще се правят новини без някой да провери дали е достоверна информацията. Как нито един журналист не си направи труда да провери поне профила ми във Фейсбук, дали името съвпада с това от скрийншотите. Как никой не забеляза, че този човек е направил елементарен гаф със скрийншотите, като е писал от фалшив профил – моят профил е с двойно „SS” – DeSSislava Ivancheva, неговият – DeSislava Ivancheva. Имал бил видео и, видите ли, имаме голяма новина – „Десислава Иванчева не била съгласна с управлението и била организирала протести“, да добре, чудесно, но аз никога не съм крила, че не съм съгласна с тази система, с начина на управление на държавата ни, с начина, по който се разпределят данъците ни, включително и с начина, по който се избира главния прокурор, както не са съгласни 48% от българските граждани (статистически данни, излъчени в емисия на БТВ).
 
СТИГА толкова помия, спрете да мятате камъни по мен и други борещи се със статуквото хора, да петните нас гражданите, които олигарсите ни поставиха на колене, за да си безчинстват и да продължават безнаказано да ни ограбват, ползвайки държавни органи и институции. Какво 400 000, какви 75 000, хайде стига вече. Спрете да ползвате хора с ментални проблеми и инвеститорски мераци за бухалки, за да ни очернят, всички които не сме съгласни със сегашните модели на крадене, апропо управление. Спрете вече със зле скалъпените театрални сценарии и постановки. Спрете се вече, какво още искате от мен и Биляна Петрова, две беззащитни жени, без гръб от олигарси, руски, американски и всякакви други покровители. Какво още остана да направите с нас, освен вече да си изпълните заканата за разходка до Витоша. Разпънете ни на кръст пред Парламента, замеряйте ни с камъни и да се приключва.

Да, помагам за популяризирането на протести, да, инициатор съм на референдуми, да, участвам в свалянето на управляващи – визирайки предишната кметица на „Младост“. Аз се боря за тези каузи от години, аз се боря за гражданските каузи, включително с цената на живота и свободата си. Извинявайте, уважаеми медии, аз винаги ви държа информирани за позициите и действията ми, а вие не винаги отразявате хубавите неща, но сега, видите ли, някой ме записал вкъщи по пантофи, тайно, че негодувам срещу системата и ми вменява думи, които не съм казала, като „преврат“ и други подобни определения. В цялата история, намесил и други хора, които дори не познавам лично, нито им имам телефоните, камо ли да правим заговори. Видеозаписът в дома ми е направен без моето знание, за което също ще търся правата си в съда!

И последно питане имам към медиите, защо когато животът на приятелката на един политик бе изкаран на показ само преди няколко дни, вие реагирахте остро, а днес и вчера мултиплицирате явни лъжи и очернянето на мен и още няколко почтени хора, без да ни попитате, без да проверите един факт дори?
Оставам на разположение, ако все пак искате да чуете и моята истина, а ако не ще си търся правата по медийния закон за правото ми на отговор!

С огорчение: Десислава Иванчева