Деян Донков: При мен всичко е пълна трагедия, стигнах до психично разстройство

Деян Донков, снимка: БГНЕС

Деян Донков, снимка: БГНЕС

"При мен всичко е пълна трагедия. Всичко, което играех в Народния театър, падна. Дон Жуан и Калигула искат да излязат от мен и да ги пускам на свобода, но не може. Това ме доведе до психично разстройство. Мерките ме натъжават като артист, защото е тежко да гледаш зрителите с маски и със запушени усти. Още по-тъжно е, че не се стараем да си излекуваме душите. Ние сме душевно болни". Това заяви актьорът Деян Донков пред БНТ. Той допълни, че ще "лекува" душите на хората с моноспектакъла си "Камбаната".

"Камбата бие за всички. Човек трябва да изпитва чувството на свобода и на любов, се казва в моноспектакъла. Само заради това си заслужава да минеш през агонията, наречена Живот. Камбата е душата на вярата", заяви Донков. Спектакълът е озвучен от оркестър "Карандила". 

"Крикор Азарян казваше, че когато някой падне, хората се смеят, но него го боли. Не търся решенията като режисьор, като гледам на някого, а разчитам на въображението си. Винаги съм се старал да съм честен, да не симулирам и да не лъжа. Това е пътят към човешкото сърце. Всички знаем колко те дразни музиката, когато е фалшива. При мен работата е свързана с удоволствие. Харесва ми да се превъплъщавам", каза още Деян Донков.