Димитър Димитров: Темата за стоте хиляди "мъртви души" в изборните списъци е измислена

Днес ще изказвам лично мнение, а не такова като член на ЦИК. Темата за стоте хиляди "мъртви души" в изборните списъци е измислена. Касае за една техническа грешка.  Това каза в предаването "Още от деня" на БНТ Димитър Димитров, член на ЦИК в коментар за отминалите местни избори. 

Със сигурност в няколко случая има основания за касиране на изборите. За пример мога да дам село Бозвелийско, където е било използвано симпатично мастило. Има основания да се иска касиране и на изборите за общински съветници. Най-рано един такъв случай според мен ще приключи в Сливен. Мисля, че там датата е 20 ноември. Нека да изчакаме и да видим какво ще стане. Тогава ще може да коментираме.
"Относно купуването на гласове аз имам една идея. Този, който продава гласа си, да бъде лишен от политически права за определен срок от време и да не може да гласува 5, 10 години. Аз съм привърженик на преференциалното гласуване, но този вот трябва да се стимулира по някакъв начин от партиите. Аз съм срещу едни прибързани промени в изборното право. Трябва промените в Изборния кодекс да бъдат много добре и детайлно обмислени", категоричен бе Димитър Димитров.